fbpx

Soms heb je een periode in je leven waarin je je weer even extra bewust mag worden van het feit dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Dat je ontzettend dankbaar mag, of eigenlijk moet zijn, al hou ik niet zo van het woord “moeten”, voor het feit dat het leven je kansen biedt, dat je een dak boven je hoofd hebt, je leeft in vrijheid en zoveel meer. Dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en dat als je gezond bent je daar enorm dankbaar voor mag zijn. Dat je het zoveel beter hebt dan heel veel andere mensen. Maar ook dat het leven wat je nu leidt het resultaat is van de keuzes die je hebt gemaakt.

Mijn zegeningen

Ook ik werd mij door gebeurtenissen, rondom de gezondheid van een aantal dierbaren, in de eerste weken van 2020 weer eens extra bewust van mijn zegeningen en van het resultaat van mijn keuzes en ik vroeg ik me af: neem ik wel genoeg verantwoordelijkheid. En het raakte mij. Want het deed mij realiseren dat ik mijn eigen leven, de weg die ik bewandel, weer even mocht bezien en herzien en hoe ik mijn verantwoordelijkheid nam. Wie ben ik? Wat wil ik? en Hoe wil ik het? waren vragen die mij de afgelopen dagen weer hebben beziggehouden. Het zijn vragen die ik mijzelf regelmatig stel. Stel jij jezelf die vragen ook weleens? Bijvoorbeeld: neem jij je verantwoordelijkheid?

Het leven is niet vanzelfsprekend

Het leven is niet vanzelfsprekend en elke dag wordt je leven korter. De tijd tikt weg.
Dus gebruik het goed. Door de waan van de dag vergeten we dit nog wel eens. Totdat, hoe pijnlijk het soms ook is, het leven ons hier op attendeert. Zodat wij ons mogen afvragen leef ik nog mijn eigen leven, mijn mooiste leven. Of leef ik, onbewust, het leven omwille van een ander. En wat kan ik daarin veranderen.

Eigen verantwoordelijkheid

Het is aan ons om ons bewust te zijn van de signalen die het leven ons geeft. Om na te denken over wat wij nu willen, wie we zijn en of ons leven nog de kant opgaat die ons gelukkig maakt en waar we blij van worden. De weg van jouw mooiste leven. Die gelukkig voor ons allemaal anders is en die jezelf mag bepalen. Het is jouw eigen weg.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven. Alleen jij hebt het stuur in handen en kan de richting bepalen van jouw leven. Laat het leven je niet overkomen. Elke keuze die je maakt, ook als je geen keuze maakt, heeft invloed op de koers van je leven. Neem de regie over je eigen leven, hoe lastig of onzeker het soms ook is. Ga die kant op die jou gelukkig maakt. En geniet onderweg van het uitzicht, stuur bij en verdwaal zo nu en dan. Ook dat hoort bij het leven. Laat je verrassen door de kansen, mensen, gebeurtenissen op jouw weg.

Mijn route

Ik heb mijn route voor nu weer helder. Ik ben het aan mijzelf verplicht om de weg van mijn eigen leven te gaan, Maar ook als moeder hoop ik hiermee een goed voorbeeld voor mijn kinderen te zijn. Wanneer ik mijn eigen weg bewandel, de weg van (zelf)liefde, plezier, rust en ontspanning. De weg waarop ik geniet, groei, val en weer opsta en tot bloei kom. Waar ik mijzelf kan zijn en mijn leven kleur kan geven en daarmee ook kleur kan geven aan de wereld om mij heen. De weg van mijn mooiste leven. Die ik alleen maar tegelijkertijd ook samen met hen bewandel die mij lief zijn om hen ook te laten groeien en bloeien.

Jouw route

Wanneer heb jij voor het laatst naar de weg van je leven gekeken? Je bent niet meer dezelfde persoon als een jaar, half jaar geleden. Zelfs niet meer dezelfde persoon als vorige week.

Neem je verantwoordelijkheid en vraag je dus regelmatig af:

  • Bewandel ik nog mijn eigen weg?
  • Is dit de weg naar mijn mooiste leven?
  • Heb ik het stuur nog in handen?
  • Ben ik nog blij en gelukkig?
  • Wat zou ik kunnen of willen veranderen?
  • Wat heb ik nodig om op de weg van mijn mooiste leven te bewandelen?

Stel jezelf vragen.

De tijd tikt weg en komt niet meer terug. Bepaal de route van jouw leven, zodat ook jou leven de glans krijgt die het verdient. Uit liefde voor jezelf en de mensen om je heen. Soms zijn we de weg een beetje kwijt. Zien we niet meer de ruimte en mogelijkheden. Blijven we rondjes rijden en kom we niet meer vooruit. Wanneer je samen wilt kijken naar de weg die jij bewandelt en de mogelijke afslagen dan bied ik een gratis inspiratiesessie aan waarin jij je verhaal kunt doen en ik je tenminste 3 inzichten meegeef. Zodat jij de eerste afslag weer kunt nemen naar jou eigen weg.

Be your own unique self and shine

Misschien vind je dit ook een leuk artikel om te lezen: Tips om te ontspannen

Je hoeft het niet alleen te doen.

Liefs, Monique
www.unique.mom