fbpx

Afgelopen week had ik een retraite dag bij mijn coach Debbie Bernasco. Het was een fantastische dag. Het was een dag vol rust, ontspanning en aandacht. Echt een cadeautje.
Ik gloei en glim nog steeds heerlijk na van deze dag.

Het thema van de dag was verlangens.

Heb je verlangens?

Wat zijn je verlangens?

Welk gevoel geven ze je?

Waar leiden je verlangens je naar toe?

Allemaal vragen die bij mij iets triggeren.

Ik heb verlangens!

Grote verlangens, kleine verlangens, voor mezelf, voor mijn gezin en mijn familie. Voor mijn klanten en de wereld.
Ik kan mijn verlangens nu ook uitspreken ervoor gaan staan, ik voel ze echt kriebelen in mijn buik.

Dat is niet altijd zo geweest. In mijn vorige baan als Register Accountant en Risk Manager in de Financiële Dienstverlening werd er ook elk jaar gevraagd naar mijn verlangens. Waar ik over 1 jaar, over 3 jaar en over 5 jaar wilde staan. Misschien wordt, jou die vraag ook regelmatig gesteld door je werkgever. Ik werd er altijd een beetje onzeker van, ik wist niet wat ik erop moest antwoorden. Ik kreeg er nooit echt een gevoel of beeld bij. Vanuit mijn hoofd, mijn ego schreef ik uiteraard dingen op. Want ik wist wel de sociaal wenselijke antwoorden te geven. En ik wist op wilskracht mijn doelen ook te realiseren. Maar nu weet ik dat er geen verlangen achter zat. Ik deed niet waar ik blij van werd. Ik was goed in wat ik deed maar het maakte mij van binnen niet gelukkig.

Tegenwoordig weet ik heel goed waar ik over 1 jaar, over 3 jaar en over 5 jaar wil staan.
En mijn verlangens worden steeds duidelijker. Ik kan het voor me zien. Ik kan het voelen in mijn buik. Mijn verlangens komen echt tot leven in mijn gedachten.

Ruimte creëren

Om je verlangens te kunnen realiseren zul je wel ruimte moeten maken voor je verlangens. Ik heb dat 4 jaar geleden gedaan door voor mijzelf te kiezen en mijn zekerheden en goedbetaalde baan op te zeggen. Door bewust te kiezen voor mezelf heb ik de afgelopen jaren ruimte gecreëerd om mijn verlangens naar boven te laten komen. Dat heb ik onder andere gedaan door mij persoonlijk te ontwikkelen, opleidingen te volgen, mijn pantser te laten zakken, liefde voor mijzelf te voelen en toe te laten. Mijn beperkende overtuigingen en belemmerende gedachten om te buigen. Het is een proces geweest om mezelf weer terug te vinden, te openen, te ontvangen en te genieten. Te ontdekken wat ik wilde, waar ik gelukkig van word en om echt te gaan leven.

Dat proces ik gestart met een keuze, een verlangen. In mijn geval het verlangen om het leven te gaan leven waarin ik gelukkig ben. Een leven waarin ik mijn hart volg in plaats van mijn hoofd.Vrijheid zonder obstakels

Obstakels

We zijn als mensen vaak geneigd om te kijken naar de obstakels op onze weg.
Want ja, wat als, hoe dan, ja maar etc. Door te kijken naar de obstakels die voortkomen uit je gedachten, je overtuigingen, je omgeving etc. laat je je afleiden van je verlangens. Je gevoel! Dat vlammetje in je buik. Die kriebel, die je energie, liefde, geluk laat voelen. We zijn veelal zo geconditioneerd dat we ons gevoel loslaten en ons hoofd de mogelijkheid geven om het roer over te nemen. En daarmee komen onze verlangens niet uit, ze vervagen, ze lijken niet haalbaar en we laten ze los. En ook mij gebeurt dat soms ook. Ik ben daarin ook gewoon mens.

Je bent tot meer in staat dan je denkt

Maar wat nu als je je blijft focussen op je verlangens. Op je gevoel. Waar ben je dan toe in staat?

Tot veel kan ik je vertellen!
Zo ben ik gister aan het einde van de middag, als onderdeel van het programma, in een ijsbad gestapt.

Met een grote glimlach. En ik ben helemaal niet dol op kou. In de winter overwinteren we graag in een warm land. En ik vind de zon heerlijk. Dus kou is niet zo mijn ding. Maar ik voelde de kou niet! Ik heb mij niet gefocust op de 120 kilo ijsblokjes en het ijskoude kraanwater waar het bad mee was gevuld. Nee, ik focuste mij op mijn verlangens, mijn ademhaling. En daar ging ik. Ik zat heerlijk relaxt en ben er zelfs nog een keer in gestapt. Zonder vrees, zonder oordeel en genoot.

Hoe zit het met jouw verlangens?

Daarmee wil ik niet zeggen dat jij nu ook in een ijsbad moet plaats nemen.
Maar ga voor jezelf eens na:
Heb je verlangens?
En zo ja, wat zijn je verlangens?

En wat houd je tegen?
Welke obstakels richt jij je op die je tegenhouden om je verlangens achter na te gaan?

Je verlangens als je kompas

Gun jezelf eens een moment om hier over nadenken.
Mijmer, fantaseer, geniet en voel de liefde en de vreugde wanneer je aan je verlangens denkt.
En laat die gevoelens je kompas zijn om je verlangens te manifesteren.

Wees je bewust van de richting waar je je op focust. En wanneer je realiseert dat je toch meer gericht ben op de obstakels ga dan weer terug naar je verlangens.
Dat gevoel, die kriebel in je buik, en vervolg je weg. En laat je verrassen waar je uitkomt!

Is het nu tijd voor jouw verlangens?

Vond je dit artikel waardevol? Dan heb ik nog meer voor jou. Klik hier en maak een vrijblijvend een afspraak voor een gratis Inspiratiegesprek waarin jij helderheid krijgt in jouw verlangens en je volgende stap.

✨ Be your own UNIQUE self, and shine! ✨

Deel je reactie hieronder, dat zou ik super leuk vinden!

Monique Hauwert MSc is de oprichter van www.unique.mom, een praktijk voor persoonlijke ontwikkeling voor ambitieuze moeders om vanuit rust en vertrouwen de regie over hun eigen leven weer in handen te nemen. Klik hier om haar gratis e-book ‘3 tips voor meer rust en ontspanning zonder schuldgevoel’ te downloaden.

Gratis ebook

Maak contact met Monique op Facebook en Instagram of LinkedIn!

Klik hier voor meer informatie over Monique Hauwert